Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 393g1297kcal2g317.3g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 13g37kcal1.4g5g0.4g3.5g
Tankoparsa, vihreä3272g393kcal42.5g39.3g6.5g114.5g
Parsa 3272g507kcal41.9g39.3g6.5g49.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g654g177kcal8.5g31.4g1.3g11.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g1636g327kcal9.8g54g4.9g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g20g3.9kcal0g1.3g0g0g
Rypsiöljy 65g579kcal0g0g65.4g0g
Ruohosipuli, tuore654g177kcal9.2g24.9g3.9g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g6993kcal230.6g1025g177.8g370.8g
Valittu annoskoko10000g3497kcal115.3g512.5g88.9g185.4g
Annoskoko puolitettuna5000g1748kcal57.7g256.3g44.5g92.7g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346