Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow116g410kcal8.1g92.4g0.9g0g
Maito,kevyt (valio) 100g962g443kcal30.8g46.2g14.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 39g48kcal4.2g0.1g3.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 128g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g3.2g0.3kcal0g0g0g2.7g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g128g370kcal8.6g77.5g2.2g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2752g2541kcal103.4g432.4g42g20.2g
Valittu annoskoko1376g1271kcal51.7g216.2g21g10.1g
Annoskoko puolitettuna688g635kcal25.9g108.1g10.5g5.1g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157