Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g339g1253kcal19.3g118.5g77.9g6.4g
Kananmuna kuoreton 102g145kcal12.7g0.3g10.4g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g141g240kcal3.5g8.5g21.2g0.7g
Mozzarella 17% (Pirkka)85g199kcal16.9g0.4g14.4g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen141g28kcal0.8g5.4g0.4g2g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g169g37kcal1.7g7.6g0g3.4g
Purjosipuli 113g26kcal2g2.7g0.2g2.4g
Ruokaöljy keskiarvo 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen198g65kcal6.5g9.7g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g85g301kcal16.9g0.8g20.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2754g4688kcal160.6g307.8g300.8g29.8g
Valittu annoskoko1377g2344kcal80.3g153.9g150.4g14.9g
Annoskoko puolitettuna689g1172kcal40.2g77g75.2g7.5g
Arvot/100g100g170kcal5.8g11.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305