Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)90g342kcal0.5g5.9g36g0g
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 183g627kcal18.6g128g2.2g6.4g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys113g394kcal0.9g97.9g0g0g
Sokeri 96g388kcal0g95.5g0g0g
Vesi141g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.3g0.6kcal0g0.2g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g338g1154kcal54.3g0g102.9g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)34g128kcal0.2g2.2g13.5g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g338g125kcal30.4g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2754g6430kcal209.8g686.6g309.2g12.8g
Valittu annoskoko1377g3215kcal104.9g343.3g154.6g6.4g
Annoskoko puolitettuna689g1608kcal52.5g171.7g77.3g3.2g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922