Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 583g105kcal3.3g14.6g2.3g4.1g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g88g300kcal10.7g58.7g0.7g6.7g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 292g125kcal9.9g14g2.9g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g15g99kcal0.1g0.1g10.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Juustoraaste Arla Magre 17%88g245kcal25.4g2.2g14.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g292g59kcal1.7g11.1g0.9g4.1g
Parmesaani raaste, Somerfield5.8g23kcal1.9g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2758g2031kcal109.6g225.8g69g31g
Valittu annoskoko1379g1016kcal54.8g112.9g34.5g15.5g
Annoskoko puolitettuna690g508kcal27.4g56.5g17.3g7.8g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107