Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 38g13kcal1.1g1.8g0g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Tattarijauho, Myllynparas24g82kcal3.1g16.2g0.4g1.3g
Ruisjauho, 1 dl5.2g17kcal0.6g3.4g0.1g0.7g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.9g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g394kcal16.8g63.8g7.2g5g
Valittu annoskoko138g197kcal8.4g31.9g3.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna69g98kcal4.2g16g1.8g1.3g
Arvot/100g100g143kcal6.1g23.1g2.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363