Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)47g15kcal1.5g2.1g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma14g45kcal0g10.4g0g0g
Hiiva 3.5g2.6kcal0.5g0g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai31g107kcal3.7g21.6g0.6g0.9g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)14g53kcal1.6g10.8g0.3g2g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g14g20kcal2g2g0.5g6.8g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g14g43kcal1.4g8.6g0.3g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana277g570kcal21.4g111g3.4g23.8g
Valittu annoskoko138g285kcal10.7g55.5g1.7g11.9g
Annoskoko puolitettuna69g143kcal5.4g27.8g0.9g6g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.1g1.2g8.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153