Korvapuustit

5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa a 11 g)
13-15 dl erikoisvehnäjauhoja
150-200 g margariinia (tai 1,5-2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta)

täyte:
n. 100 g margariinia (tai 3/4 dl juoksevaa)
n. 1 dl sokeria
kanelia

Voiteluun: munaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää hiiva ja osa jauhoista.

Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota liinan alla lämpimässä 40 min.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.

Jaa taikina kahteen osaan.

Kaulin taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 x 60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista.

Levitä päälle kanelia.

Kääri levy rullaksi.

Jätä saumakohta alle.

Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinoittain paloja (4-5 cm leveämmältä puolelta ja n. 2 cm kapeammalta).

Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin.

Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti.

Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.

Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 35 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Dakota
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt (Valio) 200ml25g12kcal0.8g1.2g0.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3g3.8kcal0.3g0g0.3g0g
Hieno sokeri10g41kcal0g10g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.3kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.5g1.9kcal0.3g0g0g0.2g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g70g246kcal8.4g50g1.5g2.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen7.5g54kcal0.1g0.1g6g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen5g36kcal0.1g0.1g4g0g
Hieno sokeri5g21kcal0g5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5g18kcal0.2g4g0.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3.5g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana276g881kcal21.4g141.8g25.6g5g
Valittu annoskoko138g441kcal10.7g70.9g12.8g2.5g
Annoskoko puolitettuna69g220kcal5.4g35.5g6.4g1.3g
Arvot/100g100g319kcal7.7g51.3g9.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275817