Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi54g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 3.8g13kcal0.3g2.5g0.1g0.3g
Kaurahiutale 4.4g16kcal0.6g2.5g0.3g0.4g
Perunamuusi19g15kcal0.3g2.3g0.5g0.2g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Rypsiöljy 4.9g43kcal0g0g4.9g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g31g102kcal3.7g20.1g0.7g2.5g
Vehnäjauho puolikarkea 17g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g1.1g3.4kcal0.1g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana277g515kcal13.6g83.2g13.4g8.2g
Valittu annoskoko138g258kcal6.8g41.6g6.7g4.1g
Annoskoko puolitettuna69g129kcal3.4g20.8g3.4g2.1g
Arvot/100g100g186kcal4.9g30.1g4.8g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941