TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 2.8g3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Paprika, punainen38g10kcal0.3g1.7g0.2g0.8g
Chili, vihreä, tuore 2.8g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g2.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Paprikajauhe 0.5g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Juustokumina jeera (), annos 6g0.5g1.7kcal0.1g0.2g0.1g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen38g52kcal7.1g0g2.6g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g38g14kcal0.7g2.4g0.1g0g
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana277g214kcal17.8g13.2g10g2.6g
Valittu annoskoko138g107kcal8.9g6.6g5g1.3g
Annoskoko puolitettuna69g54kcal4.5g3.3g2.5g0.7g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.8g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532