Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g13g48kcal1.9g9.4g0.4g1g
Hiiva, 50g3.1g1.9kcal0.4g0g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl16g55kcal2.2g10g0.5g0.9g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 56g193kcal5.7g39.4g0.7g2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana278g657kcal20.4g119g9.4g7.8g
Valittu annoskoko139g329kcal10.2g59.5g4.7g3.9g
Annoskoko puolitettuna69g164kcal5.1g29.8g2.4g2g
Arvot/100g100g237kcal7.3g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073