Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa161g975kcal13.9g30.6g87.8g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g202g1158kcal12.9g70.5g91.7g18.7g
Voi 403g2923kcal4.8g1.6g327.6g0g
Kananmuna kuoreton 554g790kcal69.3g1.7g56.8g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g40g242kcal8.5g2.7g21.8g0g
Hermesetas -neste20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2760g12177kcal218.8g214.2g1171.4g37.4g
Valittu annoskoko1380g6088kcal109.4g107.1g585.7g18.7g
Annoskoko puolitettuna690g3044kcal54.7g53.6g292.9g9.4g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299787