Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g8.7g3.1kcal0.1g0.5g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g350g109kcal4.3g25.5g0.7g10.9g
Purjosipuli 175g40kcal3.2g4.2g0.4g3.7g
Tilli mauste44g7.4kcal0.6g0.4g0.4g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)57g71kcal5.3g1.6g4.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g118kcal0g0g13.1g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g175g298kcal3.5g2.8g30.1g1.1g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.8kcal0g0.2g0g0g
Kirjolohifilee 547g904kcal91.6g0g60.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2765g3105kcal217.2g70.4g219g31.4g
Valittu annoskoko1383g1553kcal108.6g35.2g109.5g15.7g
Annoskoko puolitettuna691g776kcal54.3g17.6g54.8g7.9g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.5g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307