Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)226g858kcal1.1g14.7g90.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 248g755kcal21.7g137.6g4.7g34.5g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Hunaja 181g597kcal0.9g145.9g0g0g
Mustikka metsä- 677g298kcal3.4g43.3g4.1g22.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 43g144kcal0g35g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2772g5341kcal55.4g761.6g198.2g115g
Valittu annoskoko1386g2671kcal27.7g380.8g99.1g57.5g
Annoskoko puolitettuna693g1335kcal13.9g190.4g49.6g28.8g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527