Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 147g503kcal14.9g102.6g1.8g5.1g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.8g0.2g6.4g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 113g188kcal8.5g4.5g14.7g2.9g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 5.6g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka203g193kcal34.5g1g5.1g0g
Sipuli 62g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Paprika punainen 169g50kcal1.6g7.6g0.7g3.2g
Ananas, omassa liemessään 161g84kcal0.8g18g0g2.2g
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 226g96kcal7.6g10.8g2.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Emmental, punaleima 17%102g294kcal34.5g0g17.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2772g3467kcal255.4g312.8g122.2g30.4g
Valittu annoskoko1386g1734kcal127.7g156.4g61.1g15.2g
Annoskoko puolitettuna693g867kcal63.9g78.2g30.6g7.6g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965