Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g361g476kcal79.3g0g16.6g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK225g302kcal49.6g0g13.5g0g
Lanttu 225g65kcal2.3g10.4g0.7g4.1g
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.5g5.7g
Peruna, vanha, kuorittu 180g137kcal3.4g27.9g0.4g1.8g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g27g149kcal0.3g0.3g16.2g0g
Milbona Maito rasvaton135g45kcal4.5g6.6g0g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2772g2495kcal281.6g115.4g95.8g23.2g
Valittu annoskoko1386g1247kcal140.8g57.7g47.9g11.6g
Annoskoko puolitettuna693g624kcal70.4g28.9g24g5.8g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403