Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 15g43kcal1.5g7.7g0.3g1.4g
Papu valkoinen, keitetty 56g60kcal4.7g7.8g0.2g3.9g
Maustekurkku sokerisuolattu 33g6.6kcal0.2g1g0g0.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g12g3.1kcal0.2g0.6g0g0.2g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g7.3g42kcal1.3g1.7g3.6g0.9g
Viinietikka balsami1.5g0.5kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g12g18kcal0.1g0.7g1.6g0.1g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g3.2g13kcal1.1g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana278g371kcal18.2g39g13.2g14.2g
Valittu annoskoko139g186kcal9.1g19.5g6.6g7.1g
Annoskoko puolitettuna70g93kcal4.6g9.8g3.3g3.6g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.7g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481