Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Tuore hiiva3.8g2.6kcal0.6g0g0g0.5g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g38g132kcal5.3g21.1g2.8g3.8g
Juokseva hunaja 250g3.8g12kcal0g2.9g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g53g185kcal6.3g37.5g1.1g1.6g
Voi 3.8g27kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana279g742kcal26.8g126.6g14g11.8g
Valittu annoskoko140g371kcal13.4g63.3g7g5.9g
Annoskoko puolitettuna70g186kcal6.7g31.7g3.5g3g
Arvot/100g100g266kcal9.6g45.3g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440