Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton22g4.6kcal0.1g0.4g0g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g175g93kcal10g9.3g1.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g26g3.9kcal0.3g0.5g0.1g0.4g
Graavilohi, maustettu, annos 50g131g243kcal18g2.5g17.9g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 131g59kcal0.2g12.4g0.1g2.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Riisi & ruis (Risella)263g894kcal23.7g186.6g5g21g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi8.8g17kcal0.3g2.4g0.7g0g
Vesi613g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2786g2715kcal105.6g429.8g60g48.2g
Valittu annoskoko1393g1358kcal52.8g214.9g30g24.1g
Annoskoko puolitettuna697g679kcal26.4g107.5g15g12.1g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201