Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Porkkana 2.7g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi3.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.8g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss1.8g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Arkirae (Valio), annos 100g0.9g0.6kcal0.1g0g0g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g14kcal0.8g1.8g0.2g0.4g
Valittu annoskoko14g7kcal0.4g0.9g0.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g4kcal0.2g0.5g0.1g0.1g
Arvot/100g100g50kcal2.9g6.5g0.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369