Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)2.7g10kcal0.4g1.5g0.2g0.3g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g0.6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2.5g8.9kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g41kcal1.6g7.2g0.6g1g
Valittu annoskoko14g20kcal0.8g3.6g0.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna7g10kcal0.4g1.8g0.2g0.3g
Arvot/100g100g143kcal5.6g25.4g2.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304