Linssikeitto

2 tl öljyä
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pieni paprika
3 porkkanaa
nippu tuoretta basilikaa
2 tlk (= 1 kg) Pirkka-tomaattimurskaa (luomu)
1 tl savupaprikaa
mustapippuria
2 litraa vettä
2 Reformi-kasvisliemikuutiota (luomu)
2 dl punaisia linssejä
(1 tl suolaa)

Hienonna sipuli, porkkanat ja paprika.

Kuullota sipuli sekä porkkanat ja paprika öljyssä.

Lisää tomaattimurska ja valkosipuli.

Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla.

Hauduta puolisen tuntia.

Sekoita joukkoon hienonnetut basilikan lehdet.

Lisää vesi.

Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvisliemikuutiot ja huuhdotut linssit.

Anna hautua vielä 10 minuuttia.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Soseuta keitto.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 7280 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Paprika punainen 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Linssi, punainen raaka 1dl = 80g (Go green), annos 30g0.6g2.2kcal0.2g0.4g0g0.1g
Pirkka luomu tomaattimurska3.9g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Keiju rypsiöljy (Raisio)0g0.4kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g9kcal0.6g1.4g0g0.2g
Valittu annoskoko14g4kcal0.3g0.7g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g2kcal0.2g0.4g0g0.1g
Arvot/100g100g31kcal2.1g4.9g0g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434099