Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g3.6g4.7kcal0.5g0g0.3g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl0.6g0.9kcal0g0.1g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g161kcal1g0.2g17.6g0g
Valittu annoskoko14g80kcal0.5g0.1g8.8g0g
Annoskoko puolitettuna7g40kcal0.3g0.1g4.4g0g
Arvot/100g100g570kcal3.5g0.7g62.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485