Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g3.5g13kcal0.2g1.2g0.8g0.1g
Kananmuna kuoreton 1.1g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g1.5g2.5kcal0g0.1g0.2g0g
Mozzarella 17% (Pirkka)0.9g2.1kcal0.2g0g0.1g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen1.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g1.8g0.4kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli 1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.1g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g0.9g3.1kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g49kcal1.6g3.2g3g0.2g
Valittu annoskoko15g25kcal0.8g1.6g1.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g12kcal0.4g0.8g0.8g0.1g
Arvot/100g100g168kcal5.5g11g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305