Blinit Esikko

2,5 dl rasvatonta maitoa
2,4 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kirkastettua voisulaa
2 munaa
Lämmitä maito+vesi, lisää siihen kaikki kuiva-aineet yhteen sekoitettuna ( kaikki jauhot, hiiva, suola+ voisula).

Taikinaa käytetään lämpimässä paikassa väh. 6h, sitten se laitetaan kylmään, jotta käyminen pysähtyy varmasti.

Jäähtyneeseen taikinaan sekoitetaan munankeltuaiset.

Kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset lisätään kahdessa erässä.

Paistetaan miedolla levylläö voissa, etteivät pala ja kypsyvät hyvin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa

Esikko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 3.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi3.9g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Tattarijauho, Myllynparas2.5g8.5kcal0.3g1.7g0g0.1g
Ruisjauho, 1 dl0.5g1.8kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.2g1.1kcal0g0g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g41kcal1.8g6.8g0.6g0.6g
Valittu annoskoko14g21kcal0.9g3.4g0.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna7g10kcal0.5g1.7g0.2g0.2g
Arvot/100g100g143kcal6.3g23.6g2.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=270363