Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.7kcal0.1g1g0g0g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)0.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.6g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Raparperi 7g2.4kcal0g0.4g0g0.1g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g62kcal0.8g8.2g2.6g0.4g
Valittu annoskoko14g31kcal0.4g4.1g1.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g16kcal0.2g2.1g0.7g0.1g
Arvot/100g100g217kcal2.8g28.5g9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=293595