Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g6.2g24kcal0.3g2g1.6g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0g0.1kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 4.7g11kcal0.9g0g0.8g0g
Peruna, vanha, kuorittu 0.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Persilja 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1.6g2.6kcal0g0.1g0.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)0.5g0.6kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g77kcal2.6g4.4g5.2g0.2g
Valittu annoskoko15g39kcal1.3g2.2g2.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g19kcal0.7g1.1g1.3g0.1g
Arvot/100g100g266kcal9g15.2g17.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=267176