Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 0.3g2.6kcal0g0g0.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha4.2g6.9kcal0.8g0g0.4g0g
Sipuli 1g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Täysjyväriisi 1.8g5.9kcal0.1g1.3g0g0.1g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi5.2g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 2.1g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana29g37kcal2g3.4g1.4g0.4g
Valittu annoskoko15g18kcal1g1.7g0.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g9kcal0.5g0.9g0.4g0.1g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.6g4.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139316