Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.9g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi1.4g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g1.5g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 5.3g4kcal0.1g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g15kcal0.6g2.4g0.2g0.2g
Valittu annoskoko15g7kcal0.3g1.2g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g4kcal0.2g0.6g0.1g0.1g
Arvot/100g100g49kcal2g8.1g0.7g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324