Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1.9g2.3kcal0.2g0g0.2g0g
Kaurahiutale 0.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Sokeri 2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g3.1g3.6kcal0.1g0.1g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 3.1g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g75kcal1.2g8.8g3.6g0.6g
Valittu annoskoko15g38kcal0.6g4.4g1.8g0.3g
Annoskoko puolitettuna7g19kcal0.3g2.2g0.9g0.2g
Arvot/100g100g254kcal4.1g29.7g12.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932