Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 0.1g1.1kcal0g0g0.1g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g4.1g14kcal0.2g3.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 0.9g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana30g33kcal0.4g6.4g0.2g0.2g
Valittu annoskoko15g16kcal0.2g3.2g0.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g8kcal0.1g1.6g0.1g0.1g
Arvot/100g100g111kcal1.4g21.6g0.7g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180654