Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki46g29kcal5.1g1.9g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta5g23kcal2g0g1.6g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Manteli 39g238kcal9.3g2.5g20.9g2.8g
Rypsiöljy 3.9g34kcal0g0g3.9g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 6.4g21kcal1.9g0.5g1.3g2g
Seesaminsiemen, kuorineen 5.2g35kcal1.4g0.4g3g0.6g
KauraKuitunen (Hirvelä)5.3g6.6kcal0.4g0.9g0.2g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana280g854kcal47g13.4g67.8g18.2g
Valittu annoskoko140g427kcal23.5g6.7g33.9g9.1g
Annoskoko puolitettuna70g214kcal11.8g3.4g17g4.6g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.8g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238385