Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 52g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.2g3.8kcal0.7g0.1g0g0.4g
Sokeri 0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 5.6g49kcal0g0g5.6g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)7.2g24kcal1.2g3.8g0.5g0.9g
Porkkana 21g6.7kcal0.1g1.1g0g0.5g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)19g67kcal2.3g12.3g1g1g
Hiivaleipävehnäjauho 27g87kcal3.3g15.9g0.8g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana280g482kcal15.2g68g15.8g8.6g
Valittu annoskoko140g241kcal7.6g34g7.9g4.3g
Annoskoko puolitettuna70g121kcal3.8g17g4g2.2g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138