Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 13g2.9kcal0.2g0.3g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)6.2g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 6.2g2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Tomaattipyree, Pirkka4.4g3.6kcal0.1g0.8g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste25g25kcal4.5g0g0.7g0g
Katkarapu pienet (pirkka)11g7.4kcal1.7g0g0.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)16g16kcal2.7g0.3g0.4g0g
Valkoviini kuiva 6.2g4.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana281g160kcal18.8g4.2g6.2g1.2g
Valittu annoskoko141g80kcal9.4g2.1g3.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna70g40kcal4.7g1.1g1.6g0.3g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156