Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.1g2.3kcal0g0.5g0g0.2g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl25g11kcal1.1g1.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana281g636kcal18g107.2g13.2g6g
Valittu annoskoko141g318kcal9g53.6g6.6g3g
Annoskoko puolitettuna70g159kcal4.5g26.8g3.3g1.5g
Arvot/100g100g226kcal6.4g38.1g4.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603