Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt333g153kcal10.6g16g5g0g
Hiiva, 50g33g20kcal4.4g0.4g0.1g0g
Sokeri 93g378kcal0g93g0g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.7g21kcal0.7g4g0.5g1.9g
Kananmuna 50g(kpl)33g42kcal3.7g0.1g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 732g2510kcal74.5g512.1g8.8g25.6g
Voi 100g724kcal1.2g0.4g81.1g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g67g213kcal11.3g30.6g5g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2800g8121kcal212.8g1313.2g207g78.2g
Valittu annoskoko1400g4061kcal106.4g656.6g103.5g39.1g
Annoskoko puolitettuna700g2030kcal53.2g328.3g51.8g19.6g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224726