Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.8g0.1g0.4g
Sipuli 141g43kcal1.8g6.8g0.3g2.4g
Rajah Mild Curry Paste (10g)23g32kcal0.9g2g2.3g0g
Tomaattimurska 450g132kcal2.5g23.9g0.9g8.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Linssi, vihreä, go green68g228kcal19.6g38.5g0.7g20.6g
Vesi, vesijohtovesi 68g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g90g261kcal19.8g39.6g1.8g14.4g
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2808g1579kcal91.8g227.2g29g92.8g
Valittu annoskoko1404g789kcal45.9g113.6g14.5g46.4g
Annoskoko puolitettuna702g395kcal23g56.8g7.3g23.2g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740