Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g5122g3073kcal76.8g665.8g5.1g46.1g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g1280g1409kcal217.7g20.5g57.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g854g239kcal5.1g50.8g1.7g21.3g
Sipuli (kuorittu)854g231kcal11.1g41g1.7g14.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g43g44kcal3.4g7g0.3g0.9g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g534g320kcal5.3g24g21.3g3.2g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl854g1024kcal29g30.7g85.4g0g
Rypsiöljy 34g302kcal0g0g34.1g0g
Hillosipulisäilyke 427g208kcal5g40.5g0.8g6.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g13698kcal706.8g1760.6g416g185.6g
Valittu annoskoko10000g6849kcal353.4g880.3g208g92.8g
Annoskoko puolitettuna5000g3425kcal176.7g440.2g104g46.4g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725