Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 233g251kcal19.6g32.6g0.8g16.3g
Herne 186g128kcal9.4g17.4g0.7g5.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Omena, keskikokoinen 200g349g119kcal0.7g24.8g1g6.3g
Oliiviöljy 47g412kcal0g0g46.6g0g
Viinietikka 35g7.2kcal0g0.2g0g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g58g334kcal10.3g13.6g28.9g6.9g
Peruna, keskikokoinen 60g349g210kcal5.2g45.4g0.3g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2814g3017kcal95.4g284.4g157.4g82g
Valittu annoskoko1407g1508kcal47.7g142.2g78.7g41g
Annoskoko puolitettuna704g754kcal23.9g71.1g39.4g20.5g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204