Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 400g115kcal4g18.4g1.2g7.2g
Selleri, annos 50g160g22kcal1.6g4.8g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Kuohukerma,valio,2dl160g544kcal3.2g4.8g56g0g
Juustoraaste emmental punaleima160g624kcal46.4g0g48g0g
Vehnäjauho, sunnuntai8g28kcal1g5.7g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2816g2956kcal120.4g126.6g212.8g38.8g
Valittu annoskoko1408g1478kcal60.2g63.3g106.4g19.4g
Annoskoko puolitettuna704g739kcal30.1g31.7g53.2g9.7g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465