Riista seljanka

Kuori perunat sipuli ja porkkana sekä renssaa kaali.

Kuutioi perunat ja sipulit, viipaloi ohuiksi siivuiksi porkkanat, ja suikaloi kaali.

Kuullota kasvikset kattilassa hyvin, pienen voinokareen kera.

Kuutioi peuran liha ja ruskista se pienen voi nokareen kera.

Laita ruskistetut lihat kattilaan.

Lisää vesi, tomaattipüre, yrtit joista listalta puuttui lipstikka 2 lehteä ja laakerinlehti 4 lehteä.

Niin ja lisää sienet, mulla ne oli kuivia mustiatorvisieniä kuivana toi määrä.

Lisää muutkin mausteet.

Keitä hiljaisella tulella kypsäksi.

Nauti joko smetanalla tai ilman.

Seuraavana päivänä aina parempaa.

tämä on aika syksyinen tai talvinen ohje.

Mutta mulla se oli mitä kaapistalöytyy..

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 705 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peuranliha keskiarvo, annos 100g681g1069kcal148.5g0g48.4g0g
Sipuli (kuorittu)170g46kcal2.2g8.2g0.3g2.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g568g159kcal3.4g33.8g1.1g14.2g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 1135g624kcal18.2g149.6g1.9g9.6g
Sieni tatti, hapero 114g31kcal2.1g3.3g0.6g2.2g
Maustepippuri, annos 1g11g0.3kcal0g0g0.1g0g
Mustapippuri 14g40kcal1.5g5.4g0.5g3.8g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk57g22kcal1g4.3g0.1g2.8g
Vesi6810g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali341g72kcal4.1g11.6g0.7g7.2g
Voi, 1 tl, 5 g43g311kcal0.4g0.4g34.1g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g11g2.3kcal0g0.7g0g0g
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g28g47kcal4.9g6g0.3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g4848kcal372.6g446.6g176.2g85.8g
Valittu annoskoko10000g2424kcal186.3g223.3g88.1g42.9g
Annoskoko puolitettuna5000g1212kcal93.2g111.7g44.1g21.5g
Arvot/100g100g24kcal1.9g2.2g0.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291936