Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)72g250kcal8.6g49.4g1.4g3.6g
Vesi, vesijohtovesi 45g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g11g37kcal1.8g0.6g3.1g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 3g6kcal0g0.1g0.6g0.1g
Kuivahiiva, annos 11g0.8g3kcal0.4g0.3g0g0g
Siirappi 1.1g3.4kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)3.8g27kcal0g0g3g0g
Auringonkukansiemen 3.8g22kcal0.9g0.5g1.9g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana282g699kcal23.4g103.4g20g7.8g
Valittu annoskoko141g350kcal11.7g51.7g10g3.9g
Annoskoko puolitettuna71g175kcal5.9g25.9g5g2g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.6g7.1g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054