Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 150g1085kcal1.8g0.6g121.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 180g225kcal19.7g0.5g16.2g0g
Kaurahiutale 60g224kcal8.7g34.1g4.4g6g
Vehnäjauho puolikarkea 195g667kcal19.8g136.1g2.3g6.8g
Sokeri 216g878kcal0g216g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g299g350kcal8.4g12g29.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.8g0g0g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Mustikka metsä- 299g132kcal1.5g19.1g1.8g9.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2832g7239kcal120.4g865g352.4g45.4g
Valittu annoskoko1416g3620kcal60.2g432.5g176.2g22.7g
Annoskoko puolitettuna708g1810kcal30.1g216.3g88.1g11.4g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932