Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta351g1263kcal45.6g245.6g7.4g12.3g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 198g282kcal24.7g0.6g20.3g0g
Sokeri 306g1242kcal0g305.6g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g120g864kcal1.2g1.2g96g0g
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.6g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 240g85kcal0.4g17.1g0.2g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2832g7592kcal145g1168.4g247.8g34.4g
Valittu annoskoko1416g3796kcal72.5g584.2g123.9g17.2g
Annoskoko puolitettuna708g1898kcal36.3g292.1g62g8.6g
Arvot/100g100g268kcal5.1g41.3g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310095