Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.3g0.9kcal0g0.1g0.1g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Pekoni (Dulano)3.9g10kcal0.7g0.1g0.7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha13g21kcal2.4g0g1.2g0g
Soijakastike 0.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Siirappi, tumma0.9g3kcal0g0.7g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Porkkana 7g2.3kcal0g0.4g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g5.5g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 78g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali30g6.3kcal0.4g1g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana284g97kcal7.2g7.2g4.2g1.8g
Valittu annoskoko142g49kcal3.6g3.6g2.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna71g24kcal1.8g1.8g1.1g0.5g
Arvot/100g100g34kcal2.5g2.5g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918