PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 16g7kcal1.6g0.1g0g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g26g10kcal1.2g1.4g0g0.3g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g31g22kcal3.8g1.3g0.2g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g25g10kcal0.1g1.7g0.1g0.7g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss19g6.4kcal0.2g0.8g0.2g0.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.3kcal0.8g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana285g128kcal15.4g13g1g3.4g
Valittu annoskoko143g64kcal7.7g6.5g0.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna71g32kcal3.9g3.3g0.3g0.9g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.6g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=359209