Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 84g746kcal0g0g84.4g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g36g47kcal4.7g0.1g3g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl6.2g8.8kcal0.3g0.6g0.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton6.2g1.3kcal0g0.1g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)6.2g1.2kcal0g0.4g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana285g1609kcal10g2.4g176g0g
Valittu annoskoko142g805kcal5g1.2g88g0g
Annoskoko puolitettuna71g402kcal2.5g0.6g44g0g
Arvot/100g100g565kcal3.5g0.8g61.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485