Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 260g891kcal26.5g181.8g3.1g9.1g
Sokeri 198g804kcal0g197.9g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 125g665kcal0.4g0.4g74.9g0g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.4g0.3g9.4g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)100g32kcal3g4.7g0g0g
Raparperi 140g47kcal1g7.7g0.1g2g
Mansikka 233g109kcal1.2g19.6g0.5g4.4g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 250g148kcal24.5g7.5g1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2848g5721kcal136.6g854.8g178g31g
Valittu annoskoko1424g2861kcal68.3g427.4g89g15.5g
Annoskoko puolitettuna712g1430kcal34.2g213.7g44.5g7.8g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128300