Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 583g139kcal10.5g12.7g1.7g13.3g
Vesi, vesijohtovesi 583g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g5.8g5.9kcal0g1.2g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl117g417kcal2.3g3.5g44.3g0g
Valkopippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.5g0g0.3g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa117g350kcal26.8g0g26.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g18g128kcal0.2g0.2g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2849g2085kcal79.8g36.2g173.6g27.2g
Valittu annoskoko1425g1043kcal39.9g18.1g86.8g13.6g
Annoskoko puolitettuna712g521kcal20g9.1g43.4g6.8g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130