Kaalikääryleet

1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tl suolaa

Täyte
400 g naudanjauhelihaa
0,5 dl puuroriisiä
1 kpl sipuli
10 g margariinia
1 kananmuna
1 dl kermaa
1 tl suolaa
2 tl kuivattua meiramia

Pinnalle
10 g margariinia
0,5 dl siirappia

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä.

Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia.

Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä.

Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia.

Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte.

Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet.

Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.

Valele päälle siirappia ja margariininokareet.

Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu.

Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi.

Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali846g179kcal10.2g28.8g1.7g17.8g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 282g642kcal53.6g0g48g0g
Puuroriisi (Pirkka), annos 38g35g120kcal2.3g27.1g0.4g0g
Sipuli 39g12kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Oivariini, 80 normaalisuolainen7.1g51kcal0.1g0.1g5.6g0g
Kananmuna, keitetty 39g55kcal4.8g0.1g4g0g
Kuohukerma71g240kcal1.4g2.1g24.7g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 99g298kcal0.1g73.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2856g3191kcal146g266.6g169g37g
Valittu annoskoko1428g1596kcal73g133.3g84.5g18.5g
Annoskoko puolitettuna714g798kcal36.5g66.7g42.3g9.3g
Arvot/100g100g112kcal5.1g9.3g5.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370326